sportuojam.lt 2018 m. liepos 9 d. 14:00 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Kauniečiams - nuo bokso iki kūno dizaino

Visą liepą kauniečiai galės nemokamai išbandyti įvairias sporto treniruotes, tarp jų ir visai šeimai bei senjorams pritaikytus kineziterapijos užsiėmimus.

Treniruotės vyks visą liepą
Treniruotės vyks visą liepą
Pasižadėjote nuo sausio 1-osios sportuoti, bet iki šiol fizinė veikla apsiriboja treniruočių peržiūra „Youtube", nes niekaip neišsirenkate sporto šakos? Tuomet ši informacija kaip tik Jums - visą liepą kauniečiai galės nemokamai išbandyti įvairias sporto treniruotes, tarp jų ir visai šeimai bei senjorams pritaikytus kineziterapijos užsiėmimus.
 
Žmogus sukurtas judėti
 
„Sportuoti gali visi, nuo mažiausių iki senjorų, ir tai labai svarbu, nes sportuodami mes ne tik geriname savo fizinę būklę, bet gauname teigiamus emocinius potyrius, socializuojamės", – sako Kaune, prekybos ir laisvalaikio centre „Mega" įsikūrusio didžiausio Baltijos šalyse sporto ir sveikatingumo centro „VS-Fitness" reabilitacijos skyriaus vadovas kineziterapeutas Tadas Puzara.
 
Specialistų teigimu, fizinio aktyvumo situacija Lietuvoje kol kas nepavydėtina. Kūno kultūros ir sporto departamento užsakymu prieš pusmetį atlikto tyrimo duomenimis, mūsų šalyje sportuoja vos 60 proc. vyresnių nei 15 metų amžiaus žmonių. Ir tik 39 proc. tai daro mažiausiai kartą per savaitę, o 15 proc. ne tik nesportuoja, bet ir neužsiima jokia aktyvia fizine veikla.
 
Anot T. Puzaros, žmogaus kūnas sukurtas judėti ir ne veltui sportuojant išsiskiria laimės hormonai endorfinai.
 
Pradžia – vizitas pas specialistą
 
Nusprendus sportuoti, kineziterapeutas rekomenduoja aktyvų gyvenimą pradėti nuo apsilankymo pas specialistą, kuris įvertins bendrą organizmo būklę ir patars, kokį sportą rinktis ir į ką atkreipti dėmesį. „Gali būti, kad dėl įvykusių organizmo pokyčių kai kurių pratimų reikės vengti, galbūt ką nors mankštinti labiau. Kiekvienas esame individualus, o stačia galva pulti iš pasyvaus į aktyvų gyvenimą – ganėtinai dažna klaida, neretai pasibaigianti traumomis. Tačiau nieko nedaryti būtų dar didesnė klaida", – sako T. Puzara.
 
Pasak specialisto, pas kineziterapeutą rekomenduotina kartais apsilankyti net intensyviai sportuojantiems, nes, tarkime, aktyviai sportuojantiems su treniruokliais, dėl netolygiai paskirstytų apkrovų skirtingoms raumenų grupėms, taip pat gali vystytis įvairios patologijos.
 
„Mūsų specialistai gali patarti ne tik kokią sporto šaką geriausia pasirinkti konkrečiu atveju, bet ir kaip teisingai atlikti pratimus, kad nesusižalotumėte", – sako T. Puzara.
 
Visą liepos mėnesį vykstančių nemokamų lauko treniruočių metu galima pasitarti su specialistais ir išbandyti pačias įvairiausias sporto rūšis – nuo visai šeimai skirtų kineziterapinių pratimų iki grupinių bokso treniruočių. Taip pat itin svarbu teisingai pasirinkti treniruotes tiems, kurie sportinius batelius ketina autis pirmą kartą ir tiems, kam fizinis judėjimas – neatsiejama kasdienybės dalis.
 
Ant bangos – boksas
 
„Pasaulyje labai populiarėja grupinės bokso treniruotės, nes tai puikus būdas ne tik sustiprėti, bet ir išsikrauti bei gauti teigiamų emocijų. Jos labai intensyvios, tad geriausia tai išbandyti tam tikrą fizinį pasirengimą turintiems žmonėms", – sako nemokamas prekybos ir laisvalaikio centro „Mega" lauko treniruotes vedantis „VS-Fitness" treneris, pasaulio čempionato bronzos medalio prizininkas  Daugirdas Šemiotas.





 
Skirtingai nei kovinio bokso treniruotėse, čia sportininkai tarpusavyje nekovoja, bet tokią sporto rūšį kaip įvadą gali rinktis ir tie, kurie ateityje ketina boksu užsiimti ir rimčiau. Grupinės sveikatingumo bokso treniruotės daugiau skirtos žmonėms, kurie nori naudodami vien savo svorį stiprinti raumenis ir didinti ištvermę.
 
Dar viena itin intensyvi sporto rūšis – daugiafunkcinės jėgos treniruotės, skirtos tiems, kam svarbu per trumpą laiką sudeginti daug kalorijų ir sustiprinti raumenis. „Tai sportas, kurį renkasi net profesionalūs įvairių sportinių žaidimų atstovai kaip atletinio pasirengimo programą, nes treniruotėse stiprinami visi kūno raumenys, lankstumas", – sako „VS Challenge" treniruotes vedantis, daugelio sporto šakų Lietuvos čempionas ir prizininkas Kęstutis Žukas.
 
Pasak jo, šią sporto rūšį gali išbandyti ir mažiau pasirengę žmonės, tačiau prieš tai turėtų įspėti trenerį apie savo pajėgumą, tada jis kai kuriuos pratimus gali adaptuoti ar rekomenduos per skirtą laiką atlikti mažiau pratimų.
 
Pradedantiesiems – kalanetika, deginantiems riebalus – kūno dizainas
 
Nepratusiems prie didesnių krūvių rekomenduojama pasirinkti sporto treniruotes, kuriose krūvis ne toks intensyvus, tokias kaip „Fit and Strong". „Tokias treniruotes itin rekomenduočiau sėdimą darbą dirbantiems žmonėms, kuriems po darbų reikia sustiprinti ir pratampyti visus kūno raumenis, sausgysles ir sąnarius", – sako „Fit and Strong" treneris Vytautas Vasiliauskas, daugkartinis Lietuvos bei tarptautinių varžybų prizininkas. Anot jo, šių treniruočių pasirinkimą gali apriboti nebent didesnės širdies ar kraujagyslių bėdos, bet jos tinkamos nuo vaikystės iki solidaus amžiaus.
 
Neturintys gero fizinio pasirengimo pradėti aktyviau judėti gali kalanetikos ir kūno dizaino treniruotėse.
 
„Nors kalanetiką dažniausiai renkasi moterys, tačiau ji puikiai tinka ir vyrams", - sako sporto ir sveikatingumo centro „VS-Fitness" trenerė, sveikos gyvensenos specialistė Gerda Danylaitė. Kalanetika ypač rekomenduotina po jėgos pratimų su treniruokliais, kaip atsvara, leidžianti išlaikyti kūno lankstumą.
 
Norintiems sparčiai deginti riebalus, stiprinti sąnarius ir raumenis G. Danylaitė patartų rinktis kūno dizaino treniruotes. „Tai intensyvus sportas, kuriame sujungti aerobikos ir funkciniai jėgos pratimai,  o treniruotės intensyvumas priklauso nuo kiekvieno pasirengimo lygio", – sako sportininkė.
 
Mėnuo nemokamo sporto
 
Daugybę sporto šakų galima nemokamai išbandyti visą liepą prekybos ir laisvalaikio centro „Mega" organizuojamose lauko treniruotėse. Jas veda didžiausio Baltijos šalyse sporto ir sveikatingumo centro „VS-Fitness" profesionalai, daugkartiniai savo atstovaujamų sporto šakų čempionai ir prizininkai Lietuvoje bei užsienyje.
 
 „Tikimės, kad nemokamas sporto profesionalų vedamas treniruotes išbandys ne tik sporto ir sveikatingumo centro „VS-Fitness" lankytojai, bet ir seniai svarstantys, tačiau sporto užsiėmimų išmėginti nesiryžtantys žmonės,. Tai – puiki proga atrasti sau labiausiai tinkamą sporto rūšį. Ryžtingai priėmę iššūkį treniruočių dalyviai, išnaudoję galimybę išbandyti įvairias sporto šakas nemokamai – išeis ne tik su geromis emocijomis bei išskirtiniais potyriais, bet ir su dovanomis, kurių didžiausia – galimybė visus metus nemokamai lankytis „Megoje" įsikūrusiame sporto ir sveikatingumo centre „VS-Fitness"!", – pasakoja prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega" valdančios bendrovės „Baltic RED" rinkodaros vadovė Ieva Goštautaitė-Gedutė.
 
„VS-Fitness" trenerių vedamos nemokamos lauko treniruotės vyksta visą liepos mėnesį, prekybos ir laisvalaikio centro „Mega" lauko amfiteatre. Darbo dienomis treniruotės  prasideda 18 val. ir trunka apie 1 valandą. Šeštadieniais nuo 11 val. organizuojami teminiai kineziterapijos užsiėmimai, skirti visai šeimai, mamoms su vaikais ir senjorams. Sekmadieniais mažiesiems lankytojams prekybos ir laisvalaikio centro „Mega" amfiteatre nemokamus sporto užsiėmimus veda linksmieji vaikų edukacinio pramogų centro „CurioCity" personažai.
Daugiau naujienų iš kategorijos Pulsas
KOMENTARAI
 
 

LSD "Žalgiris" sporto bazė

Olimpiečių g. 17, Vilnius 852751477
 

Savicko sporto klubas

Ąžuolyno 7, Vilnius 852362223
 

EFFECTUS

Laisvės pr. 60, Vilnius 852414493, 868740701
 

ROYAL ATHLETIC CLUB

M.K.Čiurlionio g. 84A, Vilnius 852159383
 

SUPERGYM

Laisvės pr. 82, Vilnius 852703132
 

Šokių studija „Kandela“

Savanorių pr. 178, Vilnius 8 686 528 13 info@kandela.lt

EgoForte

Savanorių pr. 124 A, Vilnius 852161919 info@egoforte.lt
 

Žalgirio sporto kompleksas

A. ir J. Gravrogkų g. 4, Kaunas, 837351620, 8604 03155
 

Sporto kompleksas Sugihara

Č.Sugiharos g. 3, Vilnius (8 5) 270 57 10
 

„Geležiniai žmonės“

Jurbarko g. 2, Kaunas 837 264470 837 314093
 

Teniso aikštynas "EcoTENNIS"

VŠĮ ,,Ekotenisas” Draugystės g. 10, Kaunas info@ecotennis.lt + 370 640 46661, + 370 37 452852
 

Sporto klubas "Margiris"

Naujoji g. 52, Alytus

"Victoria Gym"

Trinapolio g.11, Vilnius
 

FORUM Sporto klubas

Konstitucijos pr. 26, Vilnius
 

"Vilniaus Sigmos" sporto centras

Kalvarijų g. 125, Vilnius
 

Sporto klubas "Žalgiris"

Ūdrijos g. 2a, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo klubas "Šaulė"

Ugniagesių g. 8, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo centras "Ąžuolynas"

Sporto g. 3, Kaunas
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas