sportuojam.lt 2018 m. birželio 25 d. 11:30 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Debiutas – be išankstinio pasiruošimo

Birželio 27 d. Kauno „Žalgirio“ jachtklube startuosiantis antrasis Kauno triatlono dublis žada dar masiškesnį renginį nei pernai.

Kauno triatlonas.
Organizatorių nuotr.
Kauno triatlonas.
   
Prieš metus pirmasis Kauno triatlonas sutraukė pusantro šimto sporto entuziastų. Šįmet pognozuojama perkopti dviejų šimtų dalyvių ribą, kurie plauks, bėgs ir važiuos dviračiu gėrėdamiesi vienu žaliausių Kauno miesto peizažų. 
 
 „Orion Tri-Fun“ varžybos auga, žmonės renkasi aktyvias pramogas ir kuo toliau, tuo daugiau jų susipažįsta su sparčiai populiarėjančio triatlono specifika. Kauno triatlonas – puiki vieta pirmai pažinčiai su šia sporto šaka dėl nesudėtingos ir daugeliui įveikiamos trasos“,- pasakoja renginio organizatorius Dovydas Valiuška, pats pradėjęs nuo bėgimo, o vėliau įveikęs ir sudėtingiausią „Ironman“ triatlono distanciją. 
 
Kaune triatlono mėgėjai jėgas išmėgins pačioje lengviausioje trasoje – 2,5 km  bėgant  iki Pažaislio vienuolyno ir atgal į Kauno jachtklubą, plaukiant 200 m Kauno mariose ir minant 10 km žaliaisiais Pažaislio parko takais. 

Varžybos išskirtinės tuo, kad čia galima dalyvauti be išankstinio pasiruošimo, nemokant plaukti ar važiuoti dviračiu. Subūrę komandą iš trijų žmonių, kiekvienas gali rinktis jam palankiausią rungtį, o ištroškę nuotykių gali dalyvauti ir individualioje rungtyje.

„Džiugu, jog pavyko sutarti su Kauno miesto savivaldybe ir šiais metais dviračių trasa  bus tiesesnė, saugesnė ir lygesnė. Dviračių eismas vyks tik viena kryptimi, T. Masiulio gatvėje bus pastatyti atitvarai, o visų varžybų situaciją stebės savanoriai. Stengiamės sukurti maksimaliai saugias sąlygas dalyviams“,- priduria Kauno triatlono organizatorius D. Valiuška.

Likus savaitei iki renginio starto organizatoriai atliko Kauno marių vandens tyrimą ir nuramino, kad dėl vandens žydėjimo dalyviams rūpintis nereikėtų: „Šiuo metu rezultatai atitinka normos ribas, plaukti vandenyje tikrai galima. Mes atsakingai stebime situaciją, todėl apie vandens kokybę informuosime ir prieš pat renginį“,- sako D. Valiuška.  
 
Žaismingumu alsuojančios „Orion Tri-Fun“ varžybos kiekvieną dalyvį kviečia tapti superherojumi ir gelbėti pasaulį. Dalyvių su herojiška atributika ar šmaikščiu kostiumu starto mokestis atiteks sveikatos ir integracijos klubui „Sauliukas“ bei padės išpildyti neįgalių vaikų svajones. 

Dalyviams patiems pasirūpinti reikės tik herojaus atributika, o plaukimo kepurėlėmis rūpinasi organizatoriai – kiekvienas gaus šmaikščią kepurėlę dovanų. Be to, visi dalyviai puikuosis išskirtiniais „Orion Tri-Fun“ medaliais, o 1-3 vietų prizininkai bus apdovanoti S-sporto prizais. 

Tačiau geriausiai pasirodžiusiųjų laukia pagrindinis „Orion“ įmonės įsteigtas prizas, atversiantis kelią į investicijų pasaulį. Rėmėjai dovanoja investicinių fondų vienetus, kuriuos trasos nugalėtojai galės investuoti pagal pasirinktas investicijų kryptis. 


„Puikiai žinome, kad kiekvienas mūsų klientas rūpinasi savo finansiniu turtu, tačiau dažnai pamiršta apie  nematerialiuosius lobius. Pats didžiausias turtas, kuriuo galima pasirūpinti sportuojant  – tai sveikata. Todėl kviečiame išbandyti Kauno triatloną, o geriausiai pasirodžiusiems dalyviams pažadame ne mažiau įdomią pažintį su investicijų pasauliu“,- sakė renginį remiančio „Orion Asset Management“ generalinis direktorius Ramūnas Baranauskas.

Renginio profesionalumą garantuoja bendradarbiavimas su Lietuvos triatlono taurės atstovais, kurie ruošia visus aukščiausius reikalavimus atitinkančią trasą, parenka teisėjus ir stebi, ar dalyviai varžybų metu laikosi taisyklių.

Žaismingą triatlono distanciją išmėgins ir Lietuvos triatlono taurės varžybų profesionalūs dalyviai, verslininkai bei seimo nariai.  

Sklandžiai išpildyti renginio scenarijų padės ir draugiškai nusiteikusių savanorių būrys. Beje, varžybų organizatoriai sako, kad prie savanorių komandos prisijungti dar ne vėlu ir ragina į triatloną pažvelgti kitu, organizaciniu kampu.

Renginio dieną nuo 19 iki 20 val. bus ribojamas eismas T. Masiulio gatvės pirmojoje juostoje, o nuo 18 val. iki 20 val. – ir R. Kalantos gatvių atkarpose nuo Pažaislio vienuolyno iki Kauno „Žalgirio“ jachtklubo. Vykstantys į jachtklubą šiomis valandomis automobilius galės parkuoti vadinamoje Neptūno įlankoje, buvusio „Romo uosto“ pravažiavime iš R. Kalantos gatvės arba automobilių parkavimo aikštelėje prie Pažaislio vienuolyno.

Norintys smagiai praleisti šiltą vasaros vakarą ir sudalyvauti Kauno triatlono „Orion Tri-Fun“ rungtyje gali registruotis internete iki birželio 26 d. vakaro, o nesuspėjusieji galės burti komandą ar registruotis individualioje rungtyje birželio 27 d. renginio vietoje, likus ne mažiau 30 min. iki starto. Renginio pradžia – 19.00 val. 
 
Daugiau naujienų iš kategorijos Pulsas
KOMENTARAI
 
 

LSD "Žalgiris" sporto bazė

Olimpiečių g. 17, Vilnius 852751477
 

Savicko sporto klubas

Ąžuolyno 7, Vilnius 852362223
 

EFFECTUS

Laisvės pr. 60, Vilnius 852414493, 868740701
 

ROYAL ATHLETIC CLUB

M.K.Čiurlionio g. 84A, Vilnius 852159383
 

SUPERGYM

Laisvės pr. 82, Vilnius 852703132
 

Šokių studija „Kandela“

Savanorių pr. 178, Vilnius 8 686 528 13 info@kandela.lt

EgoForte

Savanorių pr. 124 A, Vilnius 852161919 info@egoforte.lt
 

Žalgirio sporto kompleksas

A. ir J. Gravrogkų g. 4, Kaunas, 837351620, 8604 03155
 

Sporto kompleksas Sugihara

Č.Sugiharos g. 3, Vilnius (8 5) 270 57 10
 

„Geležiniai žmonės“

Jurbarko g. 2, Kaunas 837 264470 837 314093
 

Teniso aikštynas "EcoTENNIS"

VŠĮ ,,Ekotenisas” Draugystės g. 10, Kaunas info@ecotennis.lt + 370 640 46661, + 370 37 452852
 

Sporto klubas "Margiris"

Naujoji g. 52, Alytus

"Victoria Gym"

Trinapolio g.11, Vilnius
 

FORUM Sporto klubas

Konstitucijos pr. 26, Vilnius
 

"Vilniaus Sigmos" sporto centras

Kalvarijų g. 125, Vilnius
 

Sporto klubas "Žalgiris"

Ūdrijos g. 2a, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo klubas "Šaulė"

Ugniagesių g. 8, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo centras "Ąžuolynas"

Sporto g. 3, Kaunas
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas