sportuojam.lt 2018 m. gegužės 30 d. 13:16 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Riedučiais – per naktinį Vilnių

Pernai Vilniuje pirmą kartą surengta vakarinė riedučių šventė "Vilniaus naktinis riedėjimas" šiais metais sugrįžta su dar didesne jėga.

Naktinis riedėjimas.
Manto Repečkos nuotr.
Naktinis riedėjimas.
Renginio organizatoriai Riedek.lt, VšĮ "Sveikas miestas" bei sporto ir laisvalaikio prekybos tinklas "Sportland" tikisi šiais metais gero oro bei augančio dalyvių skaičiaus. Trečiasis "Naktinis riedėjimas" Vilniuje vyks jau gegužės 31 dieną.
 
"Sportland" jau daug metų skatina visas įmanomas judėjimo formas. Mes labai palaikome šį naktinio riedėjimo renginį, kuris vyksta jau antrus metus. Džiaugiamės, kad dalyvių skaičius yra augantis ir norime, kad kuo daugiau žmonių pajustų tokį malonumą. Tai yra unikalus būdas pasivažinėti po Vilnių su bendraminčiais, pamatyti gražias vietas, pabūti su puikia kompanija", - kalbėjo "Sportland" vadovas Juras Vėželis.

Viena renginio sumanytojų, "Riedek.lt akademijos riedėjimo instruktorė Raminta Norvaišė džiaugėsi, kad pernai vykę pirmieji du "Vilniaus naktinio riedėjimo" renginiai pasiteisino su kaupu, o tai nuteikia optimistiškai organizuojant šių metų riedučių šventes.

"Esame labai patenkinti pirmaisiais renginiais praėjusiais metais. Vienintelis dalykas, kuris kiek pakišo koją pirmoje riedėjimo šventėje - tai lietus. Bet iš tikro jis sukėlė priešingą efektą - žmonės dar labiau užsivedė, nors buvo sušlapę kaip ančiukai. Smarkus lietus mus tik atgaivino ir nė vienas dalyvis dėl to nepasitraukė iš trasos ir visi įveikė visą trasą, - pasakojo R. Norvaišė. - Šiemet tikimės dar labiau didinti riedutininkų bendruomenę. Prieš startą vėl vyks diskoteka, įvairios estafetės. Dalyvius trasoje lydės apsauga. Labai tikimės, kad šiais metais pavyks dalyvius lydėti su muzikos automobiliu".

Riedutininkų judėjimas miesto gatvėmis nėra naujiena didžiuosiuose Europos ir pasaulio miestuose, todėl Vilnius galėtų tapti tokiu pat riedučių mylėtojų traukos centru, kokiais yra Varšuva, Paryžius ar kiti didmiesčiai, kur tokie renginiai sutraukia tūkstančius dalyvių.



"Norime renginį išauginti iki didelės šventės, kuri būtų žinoma visoje Lietuvoje. Daug Europos miestų vyksta panašūs renginiai, kuriuose dalyvauja tūkstančiai dalyvių. Manau, kad jeigu bus geras oras, tai keli šimtai dalyvių į mūsų renginį susirinks. Labai džiugu, kad Vilniaus miestas palankiai žiūri į mūsų projektą", - pridūrė R. Norvaišė.

VšĮ "Sveikas miestas" marketingo ir projektų vadovė Inga Matkevičienė pabrėžė, kad nors ir bus sudarytos visos sąlygos saugiam riedėjimui, patiems dalyviams būtina pasirūpinti apsaugos priemonėmis.

"Didesnių iššūkių rengiant tokią pramogą jau nebėra. Smagu, kad miestas prisideda ir leidžia organizuoti tokius naktinius riedėjimus. Galime organizuoti pasivažinėjus gražiomis vietomis. Trasos jau yra išbandytos, jos yra tinkamos ir vaikams. Bet visiems dalyviams reikia įvertinti galimas rizikas bei pasirūpinti apsaugomis ir kitomis saugumo priemonėmis. Norime, kad ši šventė toliau augtų, kad laikytųsi ta gera emocija, kad augtų dalyvių skaičius, - teigė I. Matkevičienė. - Jau nuo praėjusių metų žmonės domisi šiuo renginiu. Patys nekantriausi jau prieš mėnesį klausinėjo apie starto datas. Norime, kad žmonės pamatytų, jog riedučiais galima judėti saugiai net ir vakare. Neabejoju, kad šį renginį užauginsime iki Europinio lygio".

Dalyvių saugumą trasoje užtikrins "Eurocash1" tarnyba.

Taip pat jau numatyta, kad ketvirtasis "Vilniaus naktinis riedėjimas" vyks rugsėjo mėnesį.

PROGRAMA 

18.00 – 19.45 – Pramogos: estafetės, riedučių, paspirtukų, riedlenčių diskoteka, dalyvių registracija į naktinį riedėjimą* 
*Dalyviai susitinka prie Sportland palapinės, registracija, apšilimas su DJ Mamania; 

19.45 – Riedėjimo šventės atidarymas ir staigmenos; 

20.00 – Naktinio riedėjimo STARTAS; 

21.30 – Naktinio riedėjimo PABAIGA ir Sportland STAIGMENA dalyviams! 

INFORMACIJA

Riedėjimo trukmė: 1-1,5 val. 

Vidutinis judėjimo greitis: 10-15 kmh 

Maršruto ilgis: 15 km. 

Judėjimo maršrutas: Katedros aikštė – Gedimino pr. – A. Mickevičiaus g. – Vytauto g. – Kraševskio g. – Birutės g. – Vingio parkas – S. Moniuškos g. – Vytauto g. – Upės g. – Baltasis Tiltas – A. Goštauto g. – Gedimino pr. – Katedros aikštė 

Dalyvių amžius: nuo 12 iki 60 metų (ir vyresni). Vaikai iki 12 metų privalomai turi būti lydimi atsakingo suaugusio žmogaus. 
 
Dalyvių registracija: https://tinyurl.com/y86qevfv 
 
 
 
Daugiau naujienų iš kategorijos Pulsas
KOMENTARAI
 
 

LSD "Žalgiris" sporto bazė

Olimpiečių g. 17, Vilnius 852751477
 

Savicko sporto klubas

Ąžuolyno 7, Vilnius 852362223
 

EFFECTUS

Laisvės pr. 60, Vilnius 852414493, 868740701
 

ROYAL ATHLETIC CLUB

M.K.Čiurlionio g. 84A, Vilnius 852159383
 

SUPERGYM

Laisvės pr. 82, Vilnius 852703132
 

Šokių studija „Kandela“

Savanorių pr. 178, Vilnius 8 686 528 13 info@kandela.lt

EgoForte

Savanorių pr. 124 A, Vilnius 852161919 info@egoforte.lt
 

Žalgirio sporto kompleksas

A. ir J. Gravrogkų g. 4, Kaunas, 837351620, 8604 03155
 

Sporto kompleksas Sugihara

Č.Sugiharos g. 3, Vilnius (8 5) 270 57 10
 

„Geležiniai žmonės“

Jurbarko g. 2, Kaunas 837 264470 837 314093
 

Teniso aikštynas "EcoTENNIS"

VŠĮ ,,Ekotenisas” Draugystės g. 10, Kaunas info@ecotennis.lt + 370 640 46661, + 370 37 452852
 

Sporto klubas "Margiris"

Naujoji g. 52, Alytus

"Victoria Gym"

Trinapolio g.11, Vilnius
 

FORUM Sporto klubas

Konstitucijos pr. 26, Vilnius
 

"Vilniaus Sigmos" sporto centras

Kalvarijų g. 125, Vilnius
 

Sporto klubas "Žalgiris"

Ūdrijos g. 2a, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo klubas "Šaulė"

Ugniagesių g. 8, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo centras "Ąžuolynas"

Sporto g. 3, Kaunas
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas