sportuojam.lt 2018 m. balandžio 17 d. 10:57 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Ką rinktis: treniruotis vienam ar su grupe?

Sustiprinti po žiemos nusilpusį organizmą geriausia sveika mityba ir sportinė veikla. Svarstantiems: vienam ar su grupe sportuoti - specialisto patarimai.

Sparčiai šiltėjant orams metas imti labiau rūpintis savimi ir sustiprinti po žiemos nusilpusį organizmą, o tam tinkamiausia sveika pilnavertė mityba ir sportinė veikla. Pradedantiems sportuoti dažnai kyla klausimas, kokius užsiėmimus vertėtų rinktis: individualias ar grupines sporto treniruotes?
 
Mus pakonsultuoti sutiko, „GymPlius“ sporto dalies vadovas Virgilijus Želvys.
 
Šiuo metu į sporto klubus ateinantys žmonės labai skiriasi fiziniu pajėgumu, amžiumi, turima treniravimosi patirtimi, o galiausiai jų norai ir tikslai, kurie juos atvedė sportuoti taip pat nėra vienodi. Norint tinkamai pasirinkti grupines ar individualias treniruotes reikia suprasti kuo jos skiriasi, kokie jų privalumai ir naudos.
 
Individualių treniruočių privalumai
 
Teisingas pamatas pradedantiesiems. Visi žinome, kad visame kame svarbiausia yra geras ir tvirtas pamatas, tad žmonėms, kurie tik pradeda lankyti treniruotes patariu pirmiausia pradėti nuo individualių treniruočių. Treneris suteiks tinkamų žinių nuo ko pradėti ir kaip taisyklingai atlikti pagrindinius pratimus, kaip pajausti ir valdyti savo kūną, išmokti jo klausytis. Taip pat asmeninis treneris atlikęs tam tikrus testus, įvertinęs žmogaus fizinę būklę ir pasiruošimą patars, kokio pobūdžio grupinės treniruotės būtų tinkamiausios.
 
Nuolatinis tobulėjimas. Jeigu jau treniruojatės ilgą laiką individualios treniruotės taip pat yra labai svarbios, nes jų metu padedamas trenerio jūs galite įvertinti savo pasiekimus, esamą būklę, suformuoti naujus tikslus ir netgi išmatuoti asmeninius maksimalius rodiklius.

Išskirtinis trenerio dėmesys. Individualiai treniruojantis visas dėmesys yra skiriamas tik jums vienam, labiau susikaupiama ir todėl išvengiama klaidų. Treneris nustato tinkamą kūno apkrovą ir pratimus, užtikrinančius geriausius rezultatus per optimalų laiką.

Individuali programa. Individualių treniruočių metu treniruotė yra sudaroma būtent jums atsižvelgiant į jūsų galimybes, fizinį pajėgumą, norus ir poreikius. Asmeninė treniruočių programa, leidžiančia užsibrėžto tikslo siekti nuosekliai ir itin efektyviai.
 
Teigiamų įpročių formavimas. Asmeninis treneris – geriausias sporto salės draugas, kuris labiausiai džiaugsis jūsų pasiekimais ir motyvuos eiti pirmyn. Jis prižiūrės, kad nepraleistumėte treniruočių ir netgi kai treniruositės vienas jus stebės ar nenuklįstate į šoną.
 
Sporto įvairovė. Sportuojant su asmeniniu treneriu išvengiama rutinos, jums tobulėjant, gerėjant fizinei būklei pratimai ima sudėtingėti ir tampa įvairesni, nes norint gerinti fizinę formą neleidžiama raumenims priprasti prie vienodos apkrovos ir pratimų.
 
Individualias sporto treniruotes verta rinktis žmonėms, kurie ką tik pradėjo sportuoti, tiesiog stokoja žinių ir motyvacijos ar turi išskirtinių poreikių dėl stuburo problemų ar patirtų traumų.

 
 
Grupinių treniruočių privalumai
 
Motyvacija. Pagrindinis grupinių treniruočių privalumas tas, kad į šias treniruotes susirenka ryžtingai nusiteikę žmonės, kuriuos vienija panašios ambicijos. Tokioje atmosferoje didėja pasitikėjimas savimi ir stiprėja noras siekti kuo geresnių sporto rezultatų. Jeigu sportuodamas vienas jūs jau seniausiai būtumėte pasidavęs, grupės sportinė atmosfera įkvėps jus judėti toliau ir nepasiduoti.
 
Bendravimas. Grupinės treniruotės – puiki proga užmegzti naujų ryšių ir susirasti bendraminčių, su kuriais galbūt bičiuliausitės ne tik sporto klube. Kuo daugiau bendrausite, tuo mieliau lankysite treniruotes. Nauji draugai tikrai pasiteiraus, kodėl praleidote treniruotę, paskatins ir neleis tinginiauti.
 
Komandiškumas. Darbas grupinėse treniruotėse stiprina bendrumo jausmą – jei pavargsite stengtis dėl savęs, tikrai rasite jėgų užbaigti treniruotę ir pasistengti dėl savo komandos!
 
Moko mąstyti ir prisiimti atsakomybę. Lankydamas grupines treniruotes jūs turėsite pats save kontroliuoti, ką darote treniruotėje ir kiek ją lankote. Tai labai puikus būdas ugdyti fiziniam išsilavinimui ir vidinei motyvacijai. Pažengę lankytojai išmoksta ir patys supranta kaip reikia pakoreguoti pratimą, kad jis būtų lengvesnis ar sunkesnis priklausomai nuo savo asmeninio poreikio. Taip pat žmogus pats prisiima atsakomybę už treniruočių lankomumą, ima daugiau domėtis, klausytis savo kūno.
 
Kaina. Lankyti grupines treniruotes yra kur kas pigiau, nes dažniausiai jos yra įskaičiuotos į klubo abonemento kainą.
 
Grupinės treniruotės tinkamiausios energingiems ir naujoms pažintims atviriems ekstravertams. Tačiau jas patartina pabandyti ir uždaresniems žmonėms, siekiantiems dinamiškesnės sportinės veiklos.
 
„Kad ir kokias sporto treniruotes pasirinktumėte, abu variantus galite išbandyti „GymPlius“ sporto klubuose, kad įvertintumėte, kas labiausiai tinka jums, išmoktumėte taisyklingai sportuoti ir plėstumėte savo turimas sporto žinias“, – apibendrino sporto dalies vadovas Virgilijus Želvys.
Daugiau naujienų iš kategorijos Patarimai
KOMENTARAI
 
 

LSD "Žalgiris" sporto bazė

Olimpiečių g. 17, Vilnius 852751477
 

Savicko sporto klubas

Ąžuolyno 7, Vilnius 852362223
 

EFFECTUS

Laisvės pr. 60, Vilnius 852414493, 868740701
 

ROYAL ATHLETIC CLUB

M.K.Čiurlionio g. 84A, Vilnius 852159383
 

SUPERGYM

Laisvės pr. 82, Vilnius 852703132
 

Šokių studija „Kandela“

Savanorių pr. 178, Vilnius 8 686 528 13 info@kandela.lt

EgoForte

Savanorių pr. 124 A, Vilnius 852161919 info@egoforte.lt
 

Žalgirio sporto kompleksas

A. ir J. Gravrogkų g. 4, Kaunas, 837351620, 8604 03155
 

Sporto kompleksas Sugihara

Č.Sugiharos g. 3, Vilnius (8 5) 270 57 10
 

„Geležiniai žmonės“

Jurbarko g. 2, Kaunas 837 264470 837 314093
 

Teniso aikštynas "EcoTENNIS"

VŠĮ ,,Ekotenisas” Draugystės g. 10, Kaunas info@ecotennis.lt + 370 640 46661, + 370 37 452852
 

Sporto klubas "Margiris"

Naujoji g. 52, Alytus

"Victoria Gym"

Trinapolio g.11, Vilnius
 

FORUM Sporto klubas

Konstitucijos pr. 26, Vilnius
 

"Vilniaus Sigmos" sporto centras

Kalvarijų g. 125, Vilnius
 

Sporto klubas "Žalgiris"

Ūdrijos g. 2a, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo klubas "Šaulė"

Ugniagesių g. 8, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo centras "Ąžuolynas"

Sporto g. 3, Kaunas
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas