utenosutenis.lt 2017 m. gruodžio 8 d. 12:16 Siųsti nuorodąSiųsti nuorodą   |   SpausdintiSpausdinti   |   Komentarai

Nugaras tiesina ne stebukladarys

Vis daugiau žmonių po traumų ar kamuojami lėtinių skausmų pagalbos ieško sveikatingumo centre „Utenis“.

A.Tilindis.
A.Tilindis.
Vaikystėje, kaip ir daugelis berniukų, svajojęs būti gaisrininkas, policininkas ar superherojus, šiandien Aurimas Tilindis yra futbolo klubo „Utenos Utenis“ kineziterapeutas, padedantis ne tik klubo nariams ir žaidėjams, bet ir kitiems į jį besikreipiantiems žmonėms. 
 
„Kai išaugau iš normalaus vaiko amžiaus, svajonės pasikeitė, galiausiai pasekiau močiutės ir mamos, dirbusių medicininį darbą, pėdomis, – prisiminė jis. – Galutinį sprendimą studijuoti kineziterapiją priėmiau paskatintas draugo, dirbusiam šį darbą krepšinio klube.“ 
 
Studijuodamas Utenos kolegijoje A. Tilindis atsidūrė futbolo klube „Utenos Utenis“. „Mane mokęs vieno medicinos centro kineziterapeutas pasiūlė praktiką atlikinėti tuo metu atsikūrusiame „Utenyje“. Tai lėmė, kad atlikdamas praktiką futbolo klube ir baigiamąjį darbą rašiau apie jį, o baigęs studijas jame likau dirbti“, – prisiminė A. Tilindis.
 
Tapęs „Utenio“ kineziterapeutu  jaunas specialistas ankštokame kabinete rūpinosi žaidėjų sveikata, tačiau vien šia veikla neapsiribojo, toliau gilino profesines žinias, o kai klubo direktorius Artūras Gimžauskas pasiūlė erdviai įsikurti laisvose patalpose, nedvejodamas ėmėsi darbo. Taip klubo nuomajamame pastate atsirado erdvi patalpa, kurioje specialistas dirba ne tik su žaidėjais ir „Utenio“ futbolo akademijos vaikais, bet ir kitais į jį besikreipiančiais žmonėmis. 
 
Apie jauną ir puikiai savo darbą išmanantį specialistą netruko pasklisti žinia, į jį ėmė kreiptis žmonės, kuriems reikėjo sveikatingumo paslaugų, reabilitacijos, mankštų. Augant poreikiui A. Tilindis, palaikomas klubo vadovų, pasiryžo kurti sveikatingumo centrą „Utenis“.
 
„Kineziterapeutas, skirtingai nei mano didžioji dalis visuomenės, nėra tik masažuotojas. Tai daug platesnė sritis, todėl į mane kreipiasi žmonės, kuriems reikalingas kompleksinis disfunkcijos, traumos, ar kokio nors sutrikimo gydymas, – pasakojo jis. – Netrūksta kelių, čiurnų, pečių traumomis besiskundžiančių pacientų, tačiau daugiausia besikreipiančiųjų skundžiasi nugaros skausmais, išvaržomis ar tiesiog „prisisėdėjo“ negalavimą.“
 
Pirmojo susitikimo metu su žmogumi specialistas susipažįsta, išklauso apie kankinančią problemą, tuomet pacientą testuoja pats. Kai ateina laikas atsisveikinti, savo pacientams A. Tilindis pataria kaip elgtis, kad jie išvengtų pakartotinių skausmų ar traumų bei sudaro individualią pratimų programą, kurią žmonės atlieka savarankiškai namuose ar sporto klube. 
 
Kiekvienas žmogus, pasak kineziterapeuto, pats turi stengtis ir dirbti. Tiems, kurie kreipiasi į specialistą tikėdamiesi, kad tik šio darbas pastatys jį ant kojų, padėti labai sunku arba įmanoma tik laikinai. „Pas mane ateinantis žmogus turi būti pasiryžęs pats sau padėti, mes kartu atliekame po pusę darbo, – aiškino jis. – Aš ne stebukladarys.“

 
A. Tilindis pastebėjo, kad darbas su žaidėjais ir kitais pacientais – gerokai skiriasi. „Dirbant su pacientais vyksta ilgalaikis sveikatinimas, o žaidėjui reikia padėti čia ir dabar, – sakė jis. – Sportininkai dažniausiai neturi chroniškų traumų, su jais dirbant tiesiog stengiamės išvengti ateinančios traumos.“ Atsitikus taip, kad žaidėjui suskaudo nugarą likus valandai iki rungtynių, specialistas privalo bet kokiomis priemonėmis padaryti taip, kad skausmo neliktų ir jis galėtų rungtyniauti. 
 
A. Tilindis atskleidė, kad jis rūpinasi nuo žaidėjų mitybos, papildų vartojimo, sveikatos priežiūros plačiąja prasme, kai sportininkams surandami reikalingi specializuotų sričių gydytojai, iki reabilitacijos po traumų gydymo, kur nemažą dalį užima psichologinė pagalba. Neretai nutinka taip, kad po traumos sveikstantis žaidėjas turi tam tikrų baimių, dėl kurių negalėtų pilnavertiškai rungtyniauti, todėl kineziterapeuto užduotis – padėti sportininkams tokias baimes įveikti. 
 
Taigi, kineziterapeuto darbas yra daugiasluoksnis ir labai platus, o tai suprantančių ir sveikatingumo paslaugų ieškančių žmonių vis daugėja. 
 
„Utenos Utenio“ klubo nariams sveikatingumo centre „Utenis“ yra taikomos nuolaidos, o artėjant didžiausioms metų šventėms, A. Tilindis esamiems ir būsimiems savo pacientams parengė dar vieną staigmeną: jau netrukus bus galima įsigyti ir brangiausiems žmonėms dovanoti sveikatingumo centro „Utenis“ dovanų kuponų. 
 
Jų įsigyti ar dėl reikalingų paslaugų kreiptis gali visi pageidaujantys, skambindami kineziterapeutui A. Tilindžiui telefonu: +370 629 84139.
 
Daugiau naujienų iš kategorijos Žmonės
KOMENTARAI
 
 

LSD "Žalgiris" sporto bazė

Olimpiečių g. 17, Vilnius 852751477
 

Savicko sporto klubas

Ąžuolyno 7, Vilnius 852362223
 

EFFECTUS

Laisvės pr. 60, Vilnius 852414493, 868740701
 

ROYAL ATHLETIC CLUB

M.K.Čiurlionio g. 84A, Vilnius 852159383
 

SUPERGYM

Laisvės pr. 82, Vilnius 852703132
 

Šokių studija „Kandela“

Savanorių pr. 178, Vilnius 8 686 528 13 info@kandela.lt

EgoForte

Savanorių pr. 124 A, Vilnius 852161919 info@egoforte.lt
 

Žalgirio sporto kompleksas

A. ir J. Gravrogkų g. 4, Kaunas, 837351620, 8604 03155
 

Sporto kompleksas Sugihara

Č.Sugiharos g. 3, Vilnius (8 5) 270 57 10
 

„Geležiniai žmonės“

Jurbarko g. 2, Kaunas 837 264470 837 314093
 

Teniso aikštynas "EcoTENNIS"

VŠĮ ,,Ekotenisas” Draugystės g. 10, Kaunas info@ecotennis.lt + 370 640 46661, + 370 37 452852
 

Sporto klubas "Margiris"

Naujoji g. 52, Alytus

"Victoria Gym"

Trinapolio g.11, Vilnius
 

FORUM Sporto klubas

Konstitucijos pr. 26, Vilnius
 

"Vilniaus Sigmos" sporto centras

Kalvarijų g. 125, Vilnius
 

Sporto klubas "Žalgiris"

Ūdrijos g. 2a, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo klubas "Šaulė"

Ugniagesių g. 8, Alytus
 

Sporto ir sveikatingumo centras "Ąžuolynas"

Sporto g. 3, Kaunas
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas